Persuitnodiging: Marche-en-Famenne, focus op de Belgische biotechnologie op 12/03/2019

Inwijding van de dr. Paul Janssen-zaal in aanwezigheid van de echtgenote van dr. Janssen, mevrouw Dora Janssen, en verschillende grote namen zoals Willy Borsus, minister-president van Wallonië, en Jean-Claude Marcourt, minister van Wetenschappelijk Onderzoek..

BeBiotech-1-Copyright JP Ruelle.jpg

Dr. Paul Janssen is een van de meest vernieuwende en gepassioneerde onderzoekers die België ooit gekend heeft. Hij legde de basis voor meer dan 80 geneesmiddelen die al miljoenen levens gered hebben. Daarnaast kreeg hij in zijn carrière 22 eredoctoraten.

Merkwaardig genoeg werd deze grote naam uit de biotechnologie in Wallonië nooit bekroond voor zijn werk. Paul Janssens kende de regio nochtans erg goed omdat hij fysica, biologie en chemie aan de Universiteit van Namen studeerde.

Als eerbetoon aan deze grote persoonlijkheid zal er op 12 maart een dr. Paul Janssen-zaal ingewijd worden in de lokalen van Investsud in Marche-en-Famenne. Naast de echtgenote van dr. Janssen, mevrouw Dora Janssen, zullen er nog tal van andere grote namen aanwezig zijn. Na dit officiële gedeelte volgt er nog een colloquium met als thema ‘Een duwtje in de rug voor start-ups’.

09.15 u.: Persmoment > Inwijding van de zaal – toespraken en foto’s

10.30 u.: Colloquium – Dr. Paul JANSSEN “Het is vijf voor twaalf … De patiënten wachten …”

 • Opening van het colloquium door Willy BORSUS, minister-president van Wallonië
 • ‘Nieuwe kansen bieden’, door dr. Dominique DELACROIX, voorzitter van de Financière Spin-off luxembourgeoise en bestuurder van het ​ CER
 • ‘Bouwen aan uitmuntendheid … van het onderzoek tot het eindproduct’, door Jonathan DOUXFILS, studieverantwoordelijke aan de Universiteit van Namen en CEO en oprichter van Qualiblood, en Enrico BASTIANELLI, Scientific & Business Biotech Advisor
 • De versnelling van de vooruitgang … start-ups succesvol maken
  • Sleutels tot succes & expertise te Beerse mevr. Sonja WILLEMS - Managing Director Janssen Benelux
  • Sleutels tot succes & expertise te Luik m. Julien COMPÈRE - CEO CHU Liège
  • Sleutels tot succes & expertise te Charleroi mevr. Florence BOSCO - CEO I-Tech Incubator
  • Sleutels tot succes & expertise Marche m. Bertrand MAGY - CEO ATB Therapeutics
 • 12.20 u.: ​ Afronding door m. Jean-Claude MARCOURT, vicevoorzitter van de Franse gemeenschapsregering, minister van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Media.
 • 12.30 u. : Drink en networking

Adres: INVESTSUD, Rue de la Plaine 11, Parc d'Activités du WEX, B-6900 Marche-en-Famenne

Omwille van praktische, organisatorische redenen en om u zo goed mogelijk te ontvangen, zouden we willen vragen of u ons kunt informeren over uw eventuele aanwezigheid tijdens het persmoment van 09.15 uur.

Met vriendelijke groeten

Madeleine Dembour (0478 67 25 43)

Madeleine Dembour

PR, Kalamos

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over INVESTSUD

Sinds 1983 financiert INVESTSUD uw ontwikkelingsprojecten, aanwervingsprojecten of bedrijfsoverdrachten. Er werd al meer dan 170 miljoen euro, in kapitaal of gelijkgesteld, geïnvesteerd in meer dan 400 Waalse bedrijven. Die bijdragen hebben geleid tot meer dan 9400 jobs in Wallonië.

INVESTSUD heeft verschillende investeringsfondsen opgezet om specifieke activiteiten te ondersteunen. Die filialen worden geleid door autonome raden van bestuur.

We zijn zowel professionele investeerders, die samen met u investeren, en professionele bestuurders die uw bezorgdheden delen tot in het dagelijkse leven.

Contact

Parc d'Activités Economiques du WEX, Rue de la Plaine 11 B-6900 Marche-en-Famenne

+32 (0)84 320 520

www.investsud.be